Прескокни до содржината

Разберете ги нацртите и објавените верзии

Разликувајте ја работната копија на агентот од објавената верзија и безбедно објавувајте промени.

Ажурирано на

Работни копии и објавени верзии

Уредувачот ги споредува тековните поставки и работниот тек со објавената верзија на избраната гранка. Уредувањето станува промена на чекање во работна копија во прелистувачот. Само по себе не ја заменува објавената верзија.

Threetone ја врзува работната копија во прелистувачот за вашиот корисник, работен простор, агент и гранка. Така нацрт не може да се врати во друг контекст за уредување.

Прегледајте ги и објавете ги промените

Отворете го менито покрај Publish и изберете View pending changes за да ја споредите работната копија со објавената конфигурација. Избирањето Publish го отвора Review Changes, каде што можете да ја прегледате истата разлика и да додадете порака за комит.

Грешките во работниот тек го блокираат објавувањето додека не се поправат. По успешно објавување, новата верзија на серверот станува основа на уредувачот, а локалната работна копија се отстранува.

Постапете со понова верзија на серверот

Ако пристигне друга објавена верзија додека имате промени на чекање, уредувачот покажува A newer published version is available и го блокира објавувањето. Зачувајте ги вредностите што сè уште ви требаат и усогласете ги со поновата верзија. Користете Discard changes само кога сте подготвени да го вратите уредувачот на најновата објавена конфигурација.